Go Back

Spicy hasselback-poteter

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course tilbehør
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 8 poteter
  • 1 olje
  • ss salt og pepper
  • 4 stilker persille
  • 4 stilker koriander
  • 0,5 rød chili
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 ts tørka oregano
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn fram en ildfast form. Vask potetene, og skjær dem i skiver som NESTEN går gjennom hele poteten. Men bare nesten. Det er greit å ha cirka én centimeter å gå på i bunnen. Er du uheldig og skjærer helt gjennom setter du den avskårne biten tett mellom to andre poteter, og later som ingenting.
  • Gni inn formen med 1 ss olje, og ha i potetene. Krydre med salt og pepper. Sett i ovnen og stek i 30 minutter. Gjør klar toppingen mens potetene steker.
  • Grovhakk persille, koriander og chili. Fjern skallet fra sjalottløk og hvitløk. Ha alt i en foodprocessor eller blender, tilsett også tørka oregano, eddik og olivenolje. Kjør til du har en ganske jevn "paste", spe med litt mer olje om det blir for tykt.
  • Ha formen ut av ovnen, ha blandingen over potetene, sett inn igjen og stek i 20-30 minutter til. Servér potetene rykende varme.
Keyword poteter