Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn fram en ildfast form. Vask potetene, og skjær dem i skiver som NESTEN går gjennom hele poteten. Men bare nesten. Det er greit å ha cirka én centimeter å gå på i bunnen. Er du uheldig og skjærer helt gjennom setter du den avskårne biten tett mellom to andre poteter, og later som ingenting.
Gni inn formen med 1 ss olje, og ha i potetene. Krydre med salt og pepper. Sett i ovnen og stek i 30 minutter. Gjør klar toppingen mens potetene steker.
Grovhakk persille, koriander og chili. Fjern skallet fra sjalottløk og hvitløk. Ha alt i en foodprocessor eller blender, tilsett også tørka oregano, eddik og olivenolje. Kjør til du har en ganske jevn "paste", spe med litt mer olje om det blir for tykt.
Ha formen ut av ovnen, ha blandingen over potetene, sett inn igjen og stek i 20-30 minutter til. Servér potetene rykende varme.