Go Back

Salat med quinoa og søtpotet

Nydelig, næringsrik og mettende salat med quinoa, ovnsbakt søtpotet, spinat, rista nøtter og en frisk dressing.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl quinoa
  • 1 medium/stor søtpotet
  • 80 g hasselnøtter
  • 2 ss olje
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 50 g spinat

Dressing

  • 0,5 hvitløksfedd
  • 3 ss kaldpresset rapsolje eller olivenolje
  • 0,5 sitron kun saften
  • 1 ts sennep
  • 2 ts sirup

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Tilbered quinoa etter instruksjoner på pakken.
  • Skrell søtpoteten og skjær den i båter. Grovhakk nøttene.
  • Rør sammen olje, spisskummen, paprikapulver og salt. Vend søtpotetbåtene i blandingen, legg dem deretter utover ⅔ av stekebrettet.
  • Sett i ovnen, stek i 25 minutter. Ha ut, snu på båtene, og legg nøttene ved siden av. Stek i 5-7 minutter til, pass på at nøttene ikke brenner seg.
  • Ha quinoa, søtpotet, nøtter og spinat i en bolle. Hell på dressingen (oppskrift under) og nyt salaten med en gang.

Dressing

  • Riv eller finhakk hvitløk. Ha i en bolle, rør inn de andre ingrediensene.
Keyword hjertesalat, quinoa, søtpotet