Go Back

Risotto med svartkål og grønnkål

En nydelig risotto med grønnsaker som mange dyrker selv. Har du ikke gule tomater eller agurkblomst går det helt fint det også. Du kan også kun bruke en type kål, eventuelt erstatte kålen med spinat.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g svartkål grønnkål og/eller spinat (altså 100 g til sammen)
  • 3-4-5 små gule tomater kan erstattes av saften fra en halv sitron
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 100 g edamamebønner
  • 6 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver/-terning
  • 150 g risottoris
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts røde chiliflak
  • eventuelt litt salt
  • eventuelt spiselige blomster til pynt

Instructions
 

  • Vask kålen og skjær den i mindre biter. På bildene har jeg gått for lengder på 3-4 cm. Skjær tomatene i skiver, finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Dersom du bruker frosne edamamebønner kan du la dem tine på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten.
  • Varm opp grønnsakskraften til kokepunktet og skyll risen i kaldt vann. Vil du være helt ekspert holder du kraften på samme temperatur mens du koker opp risottoen. Jeg pleier å være lat å helle den tilbake i litermålet, og bruke samme gryte til risottoen. Men det er best om kraften er helt ved kokepunktet.
  • Ha oljen i en gryte, og ha i sjalottløk og hvitløk. La det surre i et par minutter. Tilsett deretter tomatskivene og chiliflakene. Dersom du går for sitronsaft istedenfor tomatskiver, sparer du denne til du begynner å helle i grønnsakskraft. La det surre i et par minutter til.
  • Ha i risen, vend den godt sammen med løk og olje. Spe deretter med væsken, og la den koke helt inn i risen før du heller i mer. Når ca. halvparten av væsken er igjen, rører du inn kålen. Spe en gang til, og rør deretter inn edamamebønnene. Fortsett til all væsken er brukt opp.
  • Smak risottoen til med salt, og servér den rykende varm. Spiselige blomster på toppen tar seg bra ut, men er ingen nødvendighet.
Keyword blomkål, risotto