Go Back

Restelapper

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett
Servings 8 lapper

Ingredients
  

  • 8 dl curryrester* (ca-mengde)
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl hvetemel (ca-mengde)
  • 2 dl soyamelk (ca-mengde)
  • olje til steking
  • vegansk yoghurt naturell
  • mangochutney
  • koriander

Instructions
 

  • Ha curryrester, bakepulver, mel og melk i en foodprocessor og kjør det kjapt til du får en tykk røre. Blir den for deigete må du ha i litt mer væske.
  • Varm opp olje til medium til høy temperatur i en stekepanne. Start med å steke en liten lapp. Sjekk om den trenger litt salt og/eller krydder, og om den holder fasongen. Går den i oppløsning kan du ha i litt mer hvetemel, og eventuelt kikertmel eller maisstivelse.
  • Stek lapper av all røren. Servér dem varme med yoghurt, mangochutney og koriander - eller andre toppinger som du liker godt.

Notes

*denne oppskriften passer for curryrester med mye grønnsaker, der grønnsakene har absorbert mye av væsken i retten. Har du i mye belgvekster eller andre ting må du nok ha helt andre blandingsforhold.
Keyword lapper, restemat, rester