Go Back
pasta med soppragu

Pasta med soppragu

Vegansk bolognese, sånn cirka, med sopp, mandler og soltørka tomat.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • litt olje
  • 100 g østerssopp
  • 100 g shiitakesopp
  • 100 g mandler
  • salt
  • 200 g tagliatelle eller annen pasta
  • 100 g soltørka tomat i olje
  • 4-5 stilker basilikum + litt ekstra til å ha på toppen
  • 3 ss næringsgjær
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss balsamicoeddik

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Gni litt olje inn på den ene halvdelen av papiret.
  • Riv soppen i litt mindre biter, og ha ut over den olja delen av stekebrettet. Krydre med litt salt. Ha mandlene på den andre delen. Sett i ovnen og stek i 4-5 minutter, pass på at mandlene ikke blir brente.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Ha sopp, mandler, soltørka tomat, basilikum, næringsgjær, hvitløk og balsamicoeddik i en foodprocessor, bruk "pulse"-funksjonaliteten og kjør til du har en grov ragu. Pass på at det ikke blir for finhakka, her synes jeg at litt for store biter er bedre enn litt for små.
  • Sil vannet av pastaen, ha gryten med pasta tilbake på platen, og vend inn raguen. Topp med et par ekstra blader basilikum, og retten er klar til servéring.
Keyword pasta