Pasta med soppragu
Vegansk bolognese, sånn cirka, med sopp, mandler og soltørka tomat.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine italiensk
- litt olje
- 100 g østerssopp
- 100 g shiitakesopp
- 100 g mandler
- salt
- 200 g tagliatelle eller annen pasta
- 100 g soltørka tomat i olje
- 4-5 stilker basilikum + litt ekstra til å ha på toppen
- 3 ss næringsgjær
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss balsamicoeddik
Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Gni litt olje inn på den ene halvdelen av papiret.
Riv soppen i litt mindre biter, og ha ut over den olja delen av stekebrettet. Krydre med litt salt. Ha mandlene på den andre delen. Sett i ovnen og stek i 4-5 minutter, pass på at mandlene ikke blir brente.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha sopp, mandler, soltørka tomat, basilikum, næringsgjær, hvitløk og balsamicoeddik i en foodprocessor, bruk "pulse"-funksjonaliteten og kjør til du har en grov ragu. Pass på at det ikke blir for finhakka, her synes jeg at litt for store biter er bedre enn litt for små.
Sil vannet av pastaen, ha gryten med pasta tilbake på platen, og vend inn raguen. Topp med et par ekstra blader basilikum, og retten er klar til servéring.