Go Back
vegansk pad thai oppskrift

Pad thai med peanøttsaus

Kjapp og lettvint middag med nudler, tofu, kål og en knallgod peanøttsaus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailand
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 300 g tofu
  • 100 g hodekål
  • 1 gulrot
  • 1 vårløk
  • 3 ss peanøtter
  • 4 stilker koriander
  • 0,5 lime
  • 200 g tykke risnudler
  • olje til steking

Saus

  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 dl vann
  • 2 dl peanøttsmør
  • 0,5 dl soyasaus
  • 0,5 lime
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts riseddik eller annen lys eddik

Instructions
 

  • Press ut overflødig væske av tofuen, skjær den deretter i små terninger. Skjær kål og gulrot i tynne strimler. Skjær vårløken i tynne ringer. Grovhakk peanøtter og koriander, skjær lime i båter.
  • Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll dem godt i kaldt vann, slik at kokeprosessen stopper.
  • Rør sammen sausen (oppskrift under).
  • Når alt dette er klart kan du starte å steke retten – det går ganske kjapt når du kommer i gang, så da er det greit å ha resten ferdig.
  • Varm opp noen spiseskjeer olje til medium/høy temperatur i en stor stekepanne. Ha i tofuterningene og stek dem til de begynner å bli gylne i kantene. Jeg synes det er godt med skikkelig stekt tofu, så pleier å ta et par ekstra minutter så alle kantene blir gylne.
  • Ha deretter i kål, gulrot og halvparten av vårløken, stek videre i et par minutter. Ha så i nudlene, stek i et par minutter mens du vender på det hele (nudlene brenner seg raskt). Til slutt heller du på sausen (oppskrift under). Stek til den begynner å koke (det går fort), skru deretter av varmen.
  • Ha nudler, tofu og saus over i dype tallerker. Topp med resten av vårløken, koriander, peanøtter og limebåter. Servér retten rykende varm.

Saus

  • Riv eller finhakk hvitløken. Ha i en bolle, visp inn vann, peanøttsmør, soyasaus, limesaft, brunt sukker og eddik.
Keyword nudler, pad thai, peanøttsaus