Nudler med soyakjøttboller
Nydelig thaiinspirert rett med veganske “kjøttboller”, herlig bok choi, nudler og thaibasilikum.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine thailandsk
- 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
- 100 g tørka soyachunks
- 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 2 ss soyasaus
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss sesamolje
- 1 ss lønnesirup
- olje til steking
Til servering
- 150 g nudler pass på at de er uten egg
- 1 bok choi
- 4 stilker thaibasilikum
Kok opp vann med buljongpulver i en gryte. Ta ut ca 2,5 dl i en bolle til sausen. Ha soyachunksene i resten av vannet, og kok dem i fem minutter. Sil av vannet.
Riv eller finhakk hvitløk og ingefær og ha i den buljongen du satt til side. Rør også inn soyasaus, tomatpuré, sesamolje og lønnesirup.
Varm opp olje til medium til høy temperatur i en stekepanne. Ha i chunksene og stek dem. Jeg liker godt å ha de sprø i kantene - da bør de stekes til de blir godt gylne. Ha eventuelt på litt mer olje underveis. Merk at med denne sausen vil de ikke bli supersprø når de er ferdige, men de får tykk stekeskorpe.
Skru temperaturen ned til medium/lav. Hell på sausen, vend godt på soyachunksene, og la dem putre i sausen noen minutter fram til servering. Juster gjerne med mer salt (soyasaus) eller søtt (lønnesirup), etter hva du foretrekker.
Servering
Kok nudler etter anvisning på pakken. Skjær av den nederste delen på pak choi-en (slik at den deles i mange blad) og ha bladene i gryta de siste minuttene av koketiden. Grovhakk thaibasilikum.
Anrett nudler og pak choi på tallerker. Ha på en god haug soyachunks, topp med thaibasilikum.
Keyword nudler, soyakjøtt