Go Back

Krydret risengrynsgrøt

"Julete" grøt med masse god smak fra krydder, appelsin og rosiner. Denne fungerer både til frokost og utover dagen.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 50 minutes
Course frokost, grøt
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts muskat
  • 1 ts vaniljepulver eller innholdet fra en halv vaniljestang
  • 2 ss lønnesirup eller annen søtning
  • 2 dl grøtris
  • 4 dl kokosmelk
  • 6 dl soyamelk eller annen plantemelk
  • 0,5 appelsin
  • 1 dl rosiner

Instructions
 

  • Kok opp vann, salt, kanel, muskat, vanilje og lønnesirup i en stor gryte. Ha i grøtris, og la den koke til all væsken er absorbert.
  • Spe med ca. 2 dl kokosmelk og soyamelk. La det koke helt inn før du har i mer. Rør jevnlig i grøten.
  • Riv appelsinskallet og ha i det samt rosinene når grøten nærmer seg ferdig.
  • Fortsett til all væsken er kokt inn, og du har en fyldig grøtkonsistens.
  • Server varm, lun eller kald.