Krydret risengrynsgrøt
"Julete" grøt med masse god smak fra krydder, appelsin og rosiner. Denne fungerer både til frokost og utover dagen.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 50 minutes mins
- 4 dl vann
- 1 ts salt
- 1 ts kanel
- 0,5 ts muskat
- 1 ts vaniljepulver eller innholdet fra en halv vaniljestang
- 2 ss lønnesirup eller annen søtning
- 2 dl grøtris
- 4 dl kokosmelk
- 6 dl soyamelk eller annen plantemelk
- 0,5 appelsin
- 1 dl rosiner
Kok opp vann, salt, kanel, muskat, vanilje og lønnesirup i en stor gryte. Ha i grøtris, og la den koke til all væsken er absorbert.
Spe med ca. 2 dl kokosmelk og soyamelk. La det koke helt inn før du har i mer. Rør jevnlig i grøten.
Riv appelsinskallet og ha i det samt rosinene når grøten nærmer seg ferdig.
Fortsett til all væsken er kokt inn, og du har en fyldig grøtkonsistens.
Server varm, lun eller kald.