Go Back

Kremet pasta med soltørka tomat

En aldri så liten umamibombe av en pastarett - takket være ingrediensene næringsgjær, miso og soltørka tomat.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g cashewnøtter usalta, urista
  • 3 dl vann med grønnsaksbuljongpulver/-terning ev. grønnsakskraft
  • 3 ss næringsgjær
  • 1 ss hvit miso
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts oregano
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvetemel
  • 1 hvitløksfedd
  • 50 g soltørka tomat
  • 200 g spagetti
  • 35 g pinjekjerner
  • 1 ss olje til steking
  • 65 g spinat
  • basilikum

Instructions
 

  • Bløtlegg nøttene i vann i opp til én time før bruk - dersom du har tid. Da blir det enklere å få en superkremete konsistens på sausen.
  • Sil vannet av nøttene og ha dem i en foodprocessor eller blender. Tilsett vann med buljongpulver, næringsgjær, miso, sitronsaft, oregano, salt og hvetemel, og kjør til du får en helt jevn saus. Det gjør ikke noe at den blir relativt tyntflytende - den tykner i gryten senere.
  • Finhakk hvitløk og skjær soltørka tomat i mindre biter. Kok spagetti etter anvisning på pakken.
  • Sett en gryte på medium temperatur. Ha først i pinjekjernene, rist dem til de blir gylne (dette går fort), legg dem så til sides. Ha deretter i olje, hvitløk og soltørka tomat, og la det surre i et par minutter.
  • Hell i sausen, og rør inn spinat. Ha så i pastaen, og vend det hele godt sammen. Når spinaten "faller sammen" er retten klar.
  • Servér i dype tallerker, topp med pinjekjerner og basilikum.
Keyword pasta