Bløtlegg nøttene i vann i opp til én time før bruk - dersom du har tid. Da blir det enklere å få en superkremete konsistens på sausen.
Sil vannet av nøttene og ha dem i en foodprocessor eller blender. Tilsett vann med buljongpulver, næringsgjær, miso, sitronsaft, oregano, salt og hvetemel, og kjør til du får en helt jevn saus. Det gjør ikke noe at den blir relativt tyntflytende - den tykner i gryten senere.
Finhakk hvitløk og skjær soltørka tomat i mindre biter. Kok spagetti etter anvisning på pakken.
Sett en gryte på medium temperatur. Ha først i pinjekjernene, rist dem til de blir gylne (dette går fort), legg dem så til sides. Ha deretter i olje, hvitløk og soltørka tomat, og la det surre i et par minutter.
Hell i sausen, og rør inn spinat. Ha så i pastaen, og vend det hele godt sammen. Når spinaten "faller sammen" er retten klar.
Servér i dype tallerker, topp med pinjekjerner og basilikum.