Go Back

Hvitløkspinner

Knallgode brødpinner med masse smak av hvitløk.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Heving (minst) 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 5 minutes
Course tilbehør
Cuisine spansk
Servings 12 stk.

Ingredients
  

  • 2 dl vann
  • 1 ts tørrgjær (mindre om du går for eltefri deig)
  • 0,5 ts salt
  • 250 g hvetemel
  • 4 ss vegansk margarin
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker bladpersille
  • olje til pensling

Instructions
 

For eltefri deig

  • Bland sammen vann, 1/4 ts gjær, salt og mel. Dekk til og hev over natten.

For vanlig deig

  • Varm opp vannet til ca. 37 grader. Ha det i en bolle og tilsett 1 ts gjær. La det stå litt, slik at du ser at gjæren reagerer i vannet. Rør deretter inn salt og mel, og elt det sammen til en smidig deig. Dekk til og la deigen heve i ca. en time.

Montering:

  • Ha margarin, hvitløk og persille i en foodprocessor eller blender, og kjør til det er jevnt. Smak ev. til med litt salt. Dette steget kan du også kjøre for hånd, ved å finhakk hvitløk og persille, og blande alt sammen i en liten skål.
  • Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Strø litt mel utover kjøkkenbenken og ta deigen ut av bollen. Kjevle deigen til et rektangel, cirka 15*30 centimeter.
  • Smør på hvitløkssmøret.
  • Brett den ene delen inn mot midten. Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre.
  • Skjær deigen i skiver på tvers. Strekk skivene litt. Hold fast den ene enden av en skive og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg. Gjenta med all deigen.
  • Fordel pinnene ut over stekebrettet. La dem etterheve på et lunt sted i en halvtime.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Pensle pinnene med olje, og stek dem i ca. 15 minutter.
  • Hvitløkspinnene er gode varme, lune eller kalde (min favoritt er rett fra ovnen).
Keyword hvitløk, hvitløksbrød, tapas