Bland sammen vann, 1/4 ts gjær, salt og mel. Dekk til og hev over natten.
For vanlig deig
Varm opp vannet til ca. 37 grader. Ha det i en bolle og tilsett 1 ts gjær. La det stå litt, slik at du ser at gjæren reagerer i vannet. Rør deretter inn salt og mel, og elt det sammen til en smidig deig. Dekk til og la deigen heve i ca. en time.
Montering:
Ha margarin, hvitløk og persille i en foodprocessor eller blender, og kjør til det er jevnt. Smak ev. til med litt salt. Dette steget kan du også kjøre for hånd, ved å finhakk hvitløk og persille, og blande alt sammen i en liten skål.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Strø litt mel utover kjøkkenbenken og ta deigen ut av bollen. Kjevle deigen til et rektangel, cirka 15*30 centimeter.
Smør på hvitløkssmøret.
Brett den ene delen inn mot midten. Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre.
Skjær deigen i skiver på tvers. Strekk skivene litt. Hold fast den ene enden av en skive og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg. Gjenta med all deigen.
Fordel pinnene ut over stekebrettet. La dem etterheve på et lunt sted i en halvtime.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Pensle pinnene med olje, og stek dem i ca. 15 minutter.
Hvitløkspinnene er gode varme, lune eller kalde (min favoritt er rett fra ovnen).