Go Back
vegansk hvit bønnehummus vegetarisk oppskrift vegetarbloggen

Hummus av hvite bønner

Skikkelig smaksrik vegansk dipp som passer til omtrent alt.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course Dipp
Cuisine midtøsten
Servings 1 stor skål

Ingredients
  

  • 4 dl tørka eller 2 bokser store hvite bønner
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 ss vegansk margarin eller olivenolje
  • 2 ts tørka oregano
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 0,5 sitron
  • 4 stilker bladpersille
  • salt
  • pepper
  • olivenolje til servering

Instructions
 

  • Dersom du bruker tørka bønner må de bløtlegges over natten for deretter å kokes møre (går fort en time til det, kanskje mer).
  • Bruker du hermetiske så holder det med å helle laken av bønnene og skylle de i godt med kaldt vann.
  • Finhakk hvitløk.
  • Smelt margarin eller varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i hvitløk og oregano og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter bønnene og la det surre litt til.
  • Hell på vann med grønnsaksbuljongterning og la det hele koke opp, la det deretter koke i 5-6 minutter.
  • Press i sitronsaft. Ha over i en foodprocessor, tilsett bladpersille og kjør til du har en helt jevn puré. Smak til med salt og pepper.
  • Dersom du serverer hummusen som dip/pålegg: Ha over i en bolle eller på en stor tallerken, og hell over litt olivenolje. Kan serveres både varm, lun og kald.
  • Dersom du serverer hummusen som middagstilbehør så kan du gjerne droppe olivenoljen, det kommer an på hva som serveres ved siden av. Jeg synes denne kan være god å bruke som et alternativ til ris eller pasta, der jeg bare topper den med stekte grønnsaker. Da blir oljen litt too much, i min smak. Men du bestemmer jo selvfølgelig selv!
Keyword hummus, meze