Gresskarsuppe med ingefær
Nydelig suppe med gresskar, ingefær, løk, hvitløk og chili.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
- 800 g gresskar
- 1 liten løk
- 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 1 ss olje til steking
- 0,5 ts chilipulver
- 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
- 1 dl kokosmelk
- salt
- pepper
- eventuelt koriander og chiliflak til servering
Skrell gresskar og skjær det i terninger. Finhakk løk, hvitløk og ingefær.
Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte og ha i løk, hvitløk, ingefær og chilipulver. Stek det i noen minutter, ha deretter i gresskar og hell på vann med buljongpulver og kokosmelk.
La suppen koke til gresskarbitene er møre, kjør den deretter jevn i en foodprocessor eller blender (pass på så du ikke brenner deg). Smak til med salt og pepper og servér suppen med en gang. På bildene har jeg toppet den mer koriander og chiliflak. Rista gresskarkjerner er også godt på toppen.