Go Back
vegansk fransk potetform

Fransk potetform

Nydelig form med linser og potetstappe. Dersom du ikke har provencekrydder, kan du bruke en kombinasjon av oregano, basilikum, rosmarin, timian og/eller merian.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine fransk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 800 g poteter
  • 4-5 vårløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 200 g sopp
  • 1 kartong (ca. 4 dl) grønne eller brune linser ev. 2 dl tørka linser som du koker selv
  • 2+2 ss olje til steking
  • 2 ts provencekrydder
  • salt
  • pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl usøtet mandel- eller soyamelk
  • 2 ss næringsgjær kan sløyfes

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en mellomstor ildfast form. 
  • Kok opp godt med vann i en gryte. Skell potetene og skjær dem i terninger. Ha i det kokende vannet og kok til de er møre.
  • Skjær vårløk i ringer, finhakk hvitløk og skjær sopp i terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
  • Varm opp 2 ss olje til høy varme i en panne. Ha først i soppen, og la den frese i noen minutter. Senk varmen til medium, ha i vårløk, hvitløk og linser. Krydre med provencekrydder, salt og pepper, og la det surre mens du gjør klar resten.
  • Ha 2 ss olje i en liten gryte, visp inn hvetemelet. Varm opp til medium/høy temperatur, og visp inn litt og litt plantemelk. Skru av varmen når du har en tykk saus.
  • Ha i næringsgjær om du har det, hvis ikke kan du smake til med litt salt og pepper her og. Hell linseblandingen over i sausen, og hell over i den ildfaste formen.
  • Sil vannet av potetene. Mos dem med en gaffel, ha i litt salt og pepper, og eventuelt litt mer plantemelk til du har en god konsistens. Ha potetmosen over linsene i formen, og sett det hele i ovnen i cirka 20 minutter - du skal ha gylne topper på potetmosen.
  • Servér formen rykende varm med en gang den er ferdig i ovnen. Litt persille på toppen er lurt om du skal ta bilder av maten.
Keyword poteter