Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en mellomstor ildfast form.
Kok opp godt med vann i en gryte. Skell potetene og skjær dem i terninger. Ha i det kokende vannet og kok til de er møre.
Skjær vårløk i ringer, finhakk hvitløk og skjær sopp i terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp 2 ss olje til høy varme i en panne. Ha først i soppen, og la den frese i noen minutter. Senk varmen til medium, ha i vårløk, hvitløk og linser. Krydre med provencekrydder, salt og pepper, og la det surre mens du gjør klar resten.
Ha 2 ss olje i en liten gryte, visp inn hvetemelet. Varm opp til medium/høy temperatur, og visp inn litt og litt plantemelk. Skru av varmen når du har en tykk saus.
Ha i næringsgjær om du har det, hvis ikke kan du smake til med litt salt og pepper her og. Hell linseblandingen over i sausen, og hell over i den ildfaste formen.
Sil vannet av potetene. Mos dem med en gaffel, ha i litt salt og pepper, og eventuelt litt mer plantemelk til du har en god konsistens. Ha potetmosen over linsene i formen, og sett det hele i ovnen i cirka 20 minutter - du skal ha gylne topper på potetmosen.
Servér formen rykende varm med en gang den er ferdig i ovnen. Litt persille på toppen er lurt om du skal ta bilder av maten.