Go Back

Eplemos

Herlig som pålegg, som topping på grøt og yoghurt, til tilslørte bondepiker og som ingrediens i bakst. Denne oppskriften er til et glass (vanlig syltetøyglass-størrelse). Du kan helt fint doble eller triple den. Bare pass på sterile glass eller frys til oppbevaring, slik at eplemosen holder seg fint.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Course basisoppskrift, syltetøy
Servings 1 glass

Ingredients
  

  • 3 store epler
  • 0,5 dl sukker se kommentar under
  • 3 ss vann

Instructions
 

  • Hvis du vil kan du skrelle eplene først. Jeg pleier ikke å gjøre det, men den blir nok litt finere da.
  • Skjær eplene i terninger, fjern kjerne og stilk.
  • Ha epleterninger, sukker og vann i en gryte. Sett på varmen til ca. medium temperatur, og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.
  • Avkjøl, og oppbevar deretter eplemosen kaldt.

Notes

Sukkermengden kommer an på hvor søte eplene er. Du kan godt starte med litt mindre sukker, og smake deg frem. 
Keyword eple