Go Back

Empanadas med sopp og spinat

Er det snacks, er det en smårett, er det en hovedrett? Hjemmelaga empanadas er i alle fall skikkelig digg, og de kan fylles med mye forskjellig. Her har jeg gått for en enkel variant med sopp og spinat.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
"Heving" 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine argentinsk
Servings 12 stk

Ingredients
  

  • 100 g vegansk margarin
  • 1,5 dl usøtet plantemelk ev. vann
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 1 liten løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 100 g sopp
  • 100 g spinat
  • olje
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts muskat

Pensling:

  • olje
  • 3 ss usøtet soyamelk

Instructions
 

  • Smelt margarin i en gryte, ha i melk og ha gryten av varmen.
  • Rør sammen mel, salt og bakepulver i en bolle. Hell i margarinblandingen, og jobb det hele sammen til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast, og la den stå i kjøleskapet i minst en halvtime før utbaking (dette er altså ikke heving, men noe vi gjør for at deigen skal bli enklere å jobbe med).

Fyll:

  • Grovhakk løk og hvitløk, skjær sopp i små terninger. Vask spinaten.
  • Varm opp olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i sopp, stek i et par minutter, tilsett deretter løk, hvitløk og spinat, og la det surre i noen minutter. Ha i soyasaus, pepper og muskat. Når spinaten “faller sammen” er fyllet klart.

Utbaking:

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Gni dette inn med litt olje.
  • Elt deigen lett på kjøkkenbenken. Kjevle den ut, og stikk ut sirkler med diameter på ca. 10 cm.
  • Samle resterende deig og gjenta prosessen.
  • Legg 1 ss av fyllet i midten av hver sirkel, og brett empanadasene i en halvmåneform. Press kantene godt sammen med en gaffel.
  • Fordel dem utover stekebrettet, pensle med litt melk og deretter med litt olje. Stek empanadasene i ca. 20 minutter, til de er gylne og sprø.
Keyword empanadas