Aloo matar
Nydelig indisk middag med poteter og erter.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course hovedretter
Cuisine indisk
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller to hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 2-3 poteter vanlig størrelse
- 2,5 dl frosne erter
- olje til steking
- 2 ts garam masala
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts gurkemeie
- 0,5 ts chilipulver
- 1 kartong (ca. 4 dl) knuste eller hakkede tomater
- 3 dl vann med buljongpulver
- 0,5 dl kokosmelk
- salt
- 4 stilker frisk koriander
- eventuelt ris, naan og/eller daal til servering
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv eller finhakk ingefær. Skrell potetene og skjær dem i terninger med lengder på maks 1 cm (gjerne litt mindre). La ertene tine litt på kjøkkenbenken.
Varm opp litt olje til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter garam masala, spisskummen, gurkemeie og chilipulver, og surr i noen minutter til.
Tilsett knuste tomater og vann med buljongpulver. La det koke opp. Her kan du godt kjøre sausen jevn med en stavmikser om du ønsker (pass på at du ikke brenner deg!).
Tilsett poteter og skru varmen opp til nesten høy. Når de har kokt i 10 minutter har du i erter. Kok videre til potetterningene er gjennomkokte. Rør inn kokosmelk, og smak til med salt.
Servér retten med en gang, topp gjerne med frisk koriander. Ris, naan og/eller daal smaker godt til.
Keyword erter, gryterett, poteter