Go Back
vegansk hummus oppskrift

Verdens beste hummus

Nydelig, silkemyk kikertdipp med masse god smak av Midtøsten.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Bløtlegging 12 hours
Course Dipp
Cuisine Midt-østen
Servings 1 god skål

Ingredients
  

  • 100 g tørka kikerter (ev. innholdet fra 1 kartong (da kan du droppe bløtlegging og koking))
  • 2 ts natron
  • 100 g tahini
  • 1 sitron
  • 2 hvitløksfedd
  • salt

Instructions
 

Dag 1 (eventuelt supertidlig om morgenen)

  • Ha kikertene i en skål, og hell vann over. Du trenger cirka dobbelt så mye vann som kikerter. Ha i en teskje med natron. La det ligge en del timer, helst over natten.

Dag 2

  • Hell vannet av kikertene, og ha dem over i en gryte. Nok en gang tilsetter du dobbel mengde vann, samt en teskje natron. La det småkoke til kikertene er skikkelig myke. Koketiden kommer an på hvor lenge de lå i bløt, du trenger maks én time. Sil kikertene, ta vare på vannet.
  • Ha kikertene i en foodprocessor. Jeg anbefaler å starte med halv mengde tahini, sitronsaft og hvitløk, samt litt salt, og smake til etterpå.
  • Sett på maskinen, og la den gå noen minutter, til du har en helt jevn masse. Spe med litt kokevann til du har ønsket konsistens. Jeg foretrekker den veldig kremet, uten noen klumper. Lager du hummusen en god stund før servering, er det greit å vite at den vil stivne litt i kjøleskapet.
  • Bruk baksiden av en spiseskje til å anrette hummusen på en tallerken. Dryss litt paprikapulver på toppen, og hell over litt kaldpresset raps- eller olivenolje.
Keyword hummus, kikerter, meze