Verdens beste hummus
Nydelig, silkemyk kikertdipp med masse god smak av Midtøsten.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Bløtlegging 12 hours hrs
Course Dipp
Cuisine Midt-østen
- 100 g tørka kikerter (ev. innholdet fra 1 kartong (da kan du droppe bløtlegging og koking))
- 2 ts natron
- 100 g tahini
- 1 sitron
- 2 hvitløksfedd
- salt
Dag 1 (eventuelt supertidlig om morgenen)
Dag 2
Hell vannet av kikertene, og ha dem over i en gryte. Nok en gang tilsetter du dobbel mengde vann, samt en teskje natron. La det småkoke til kikertene er skikkelig myke. Koketiden kommer an på hvor lenge de lå i bløt, du trenger maks én time. Sil kikertene, ta vare på vannet.
Ha kikertene i en foodprocessor. Jeg anbefaler å starte med halv mengde tahini, sitronsaft og hvitløk, samt litt salt, og smake til etterpå.
Sett på maskinen, og la den gå noen minutter, til du har en helt jevn masse. Spe med litt kokevann til du har ønsket konsistens. Jeg foretrekker den veldig kremet, uten noen klumper. Lager du hummusen en god stund før servering, er det greit å vite at den vil stivne litt i kjøleskapet.
Bruk baksiden av en spiseskje til å anrette hummusen på en tallerken. Dryss litt paprikapulver på toppen, og hell over litt kaldpresset raps- eller olivenolje.
Keyword hummus, kikerter, meze