Start med å røre sammen krydderblandingen.
Finhakk sjalottløk og den ene hvitløken. Skjær det harde stilkfestet av tomatene.
Varm opp halvparten av oljen til medium varme i en gryte. Ha i krydderblandingen, sjalottløk og hvitløk og la det surre i 3-4 minutter, til det begynner å lukte godt. Ha i tomatene.
Ha nøttene og vannet i en foodprocessor eller blender og kjør til du har en så jevn væske som mulig. Ha i gryten, la det koke opp, ha på lokk, skru ned varmen og la det putre i 2-3 timer. Rør cirka hver halvtime for å passe på at det ikke brenner seg.
Tre kvarter før servering forvarmer du stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor eller stor ildfast form.
Ha resten av oljen i en bolle. Skrell de to siste hvitløkene + ingefæren og riv dem oppi. Knus fennikelfrø og korianderfrø i en morter, i en kaffekvern eller med bredsiden av en knis, ha i bollen. Ha også i chilipulver. Rør alt god sammen.
Del blomkålen i buketter og skjær auberginen i store terninger (lengder på cirka 1,5 cm er bra). Vend alt dette inn i krydderoljen og fordel det deretter utover i den ildfaste formen. Bak i 20-25 minutter. Rør det til slutt inn i sausen.
Grovhakk koriander og dryss over sammen med kokosmassen rett før servering.