Go Back

Verdens beste curry

Fantastisk god indisk gryterett med aubergine, blomkål og cashewnøtter. 
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 sjalottløk eller andre småløk
  • 3 kinesisk hvitløk eller 6 hvitløksfedd
  • 1 kg plommetomater
  • 4 ss raps- eller solsikkeolje
  • 150 g cashewnøtter
  • 3 dl vann
  • 3 cm ingefær
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts korianderfrø
  • 1 ts chilipulver
  • 1 blomkål
  • 1 aubergine
  • 4 stilker koriander
  • 3 ss kokosmasse

Krydderblanding:

  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts malt nellik
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Instructions
 

  • Start med å røre sammen krydderblandingen.
  • Finhakk sjalottløk og den ene hvitløken. Skjær det harde stilkfestet av tomatene.
  • Varm opp halvparten av oljen til medium varme i en gryte. Ha i krydderblandingen, sjalottløk og hvitløk og la det surre i 3-4 minutter, til det begynner å lukte godt. Ha i tomatene.
  • Ha nøttene og vannet i en foodprocessor eller blender og kjør til du har en så jevn væske som mulig. Ha i gryten, la det koke opp, ha på lokk, skru ned varmen og la det putre i 2-3 timer. Rør cirka hver halvtime for å passe på at det ikke brenner seg.
  • Tre kvarter før servering forvarmer du stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor eller stor ildfast form.
  • Ha resten av oljen i en bolle. Skrell de to siste hvitløkene + ingefæren og riv dem oppi. Knus fennikelfrø og korianderfrø i en morter, i en kaffekvern eller med bredsiden av en knis, ha i bollen. Ha også i chilipulver. Rør alt god sammen.
  • Del blomkålen i buketter og skjær auberginen i store terninger (lengder på cirka 1,5 cm er bra). Vend alt dette inn i krydderoljen og fordel det deretter utover i den ildfaste formen. Bak i 20-25 minutter. Rør det til slutt inn i sausen.
  • Grovhakk koriander og dryss over sammen med kokosmassen rett før servering.
Keyword curry, gryterett