Bland mestepartet av melet med sukker, salt og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.
Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og hell over i melblandingen.
Så gjelder det å elte. Dersom du har en kjøkkenmaskin med eltekrok så er det på tide å finne fram den, hvis ikke får du brette opp ermene og gjøre det for hånd. Elt godt og lenge - da blir bollene så mye bedre! Elt til deigen slipper bakebollen og er smidig og fin. Spe eventuelt med litt mer mel om den er for klissete.
Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
Fyll/montering:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Ha litt mel på kjøkkenbenken, lemp deigen over, og elt den raskt sammen. Kjevle deigen ut til en stor firkant med sider på cirka 40-50 centimeter.
Smør sjokoladepålegg på ca 2/3 av deigen. La den øverste delen være uten.
Begynn nederst og rull deigen inn til en pølse, gjør dette så fast du greier. Ta litt vann langs den siste kanten slik at den holder seg fast inntil. Skjær rullen opp i stykker med tykkelse på cirka 2-3 centimeter.
Fordel snurrene utover stekebrettene og press dem litt ned.
Etterhev i 20-30 minutter. Stek deretter bollene til de er gylne og fine, cirka 10 minutter per brett.
Servér bollene nybakte, lune eller avkjølt. Jeg liker dem best 10 minutter etter at de er ferdige i ovnen. Litt melis på toppen er pent om de skal på Instagram.