Veganske skoleboller
Nydelige og kjempesaftige skoleboller med hjemmelaga vaniljekrem.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Heving 1 hour hr 30 minutes mins
Total Time 2 hours hrs 10 minutes mins
Course bakst
Cuisine nordisk
- 250 g hvetemel
- 50 g sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts bakepulver
- 50 g vegansk margarin
- 1,5 dl soyamelk eller annen plantemelk
- 1 ss tørrgjær
Vaniljekrem
- 2 ss maisstivelse
- 2 ss sukker
- 1 vaniljestang ev. 2 ts vaniljepulver
- 2 dl soyamelk gjerne med vaniljesmak, så får du ekstra god smak + den fine gulfargen
Glasur og kokostopping
- 5 dl melis
- litt vann
- 1 dl kokosmasse
Bland melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.
Elt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Rull den ut i en pølse som du skjærer i 8-10 like store biter. Form de til boller med hendene og fordel utover stekebrettet. Lag en liten grop i hver bolle.
Etterhev i 30 minutter. Gjør klar vaniljekremen mens bollene hever (oppskrift under). Når etter hevingen er gjennomført så utvider du gropene i bollene og fyller disse med vaniljekrem.
Stek til bollene er gylne, cirka 18-20 minutter. Avkjøl før pynting.
Vaniljekrem
Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Avkjøl kremen i kjøleskap før bruk, da vil den tykne mer.
Keyword boller, fastelavn, skoleboller