Go Back
veganske rosinboller

Veganske rosinboller

Nydelige, saftige hveteboller med masse rosiner - helt uten egg og melk. 
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 10 minutes
Course bakst
Cuisine nordisk
Servings 8 boller

Ingredients
  

  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 50 g vegansk margarin
  • 1,5 dl havremelk eller annen plantemelk
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 dl rosiner

Instructions
 

  • Bland melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.
  • Elt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
  • Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Kjevle den ut til et stort rektangel, fordel rosinene jevnt utover, rull sammen og skjær i åtte like store skiver. Form dem til boller med hendene og fordel utover stekebrettet.
  • Etterhev i 30 minutter. Pensle bollene med litt mer havremelk, og stek i 10-15 minutter. Avkjøl før pynting.
Keyword boller