Start med aquafabaen. Ha kikertlaken i en gryte, og kok den ned til den er ca halv mengde. Bruk gjerne en vekt her - du skal ha 100 g ferdig aquafaba i oppskriften. Avkjøl i kjøleskap fram til bruk.
Ha den ferdige aquafabaen i en bolle sammen med cream of tartar. Pisk til det blir luftig. Tilsett deretter halvparten av sukkeret, og vips til du begynner å få stive topper. Ha i resten av sukkeret og visp til det er jevnt fordelt. Marengsen skal være superstiv nå, slik at du kan holde bollen opp ned uten at marengsen renner ut.
Dersom du bruker fargepaste så har du den i her, og rører den superkjapt inn.
Rør sammen mandelmel og melis i en bolle, slik at det blir helt blandet. Ha halvparten over i marengsen, bruk en slikkepott og vend det raskt inn. Ha deretter i den andre halvparten, vend den godt inn, og vend litt på blandingen til du ikke har stiv marengs lenger, men en særdeles tyktflytende masse som holde på fasongen og som skinner mer enn den superstive marengsen (du kan teste ved å ha en ta ut litt av blandingen med en skje, og prøve å tegne en strek i marengsen. Får du til det er det riktig.
Kle tre stekebrett med bakepapir. Er du heldig har du en silikonmatte med ferdige makronhull i. Du trenger ikke en slik matte for å få til makroner, men den hjelper litt på utseendet. Blir du god til å lage makroner, og baker ofte, da kan du heller vurdere å gå til innkjøp av en matte.
Ha makronrøren i en sprøytepose med rund tupp. Størrelsen er ikke superviktig - det viktigste er at du har ca like mye røre på hver kakebit. Her brukte jeg en av de minste tuppene mine, og lagte fire runder rundt for å få de store nok.
Når røren ligger fint på stekebrettene ser du at det er en del luftbobler i den. For å kvitte deg med disse så holder du hvert brett noen cm over kjøkkenbenken, og slipper det i benken. Da vi de få penere fasong. Gjenta noen ganger til de er helt fine.
La makronrøren tørke på stekebrettene i ca 1 time. Slik setter fasongen seg. Forvarm stekeovnen til 130 grader (varmluft). Sett et brett i midten av den varme ovnen, stek i 5 minutter, skru deretter varmen ned til 100 grader, og stek i 20 minutter til. Skru av ovnen, men la makronskallene stå inni og avkjøle i en halvtime. Ha deretter brettet ut av ovnen, og gjenta med de to andre brettene. La makronskallene avkjøles videre på stekebenken, løft de forsiktig av bakepapiret når de er i romtemperatur. Jeg pleier å bruke en liten kniv under dem, for å være helt sikker på at jeg får alt med meg.