Go Back

Vegansk taco med gresskar

Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 55 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

Gresskar

  • 0,5 hokkaidogresskar
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflak eller chilipulver

Eplesalsa

  • 4 epler
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 chili ta en du liker godt
  • 2 ss brunt sukker
  • 0,5 lime

Cashewkrem

  • 65 g usalta cashewnøtter
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss næringsgjær
  • 1 ts limesaft
  • ca. 1 dl vann
  • salt

Til servering

  • 8-10 små maistortillas eller store. Eller av hvete. Ta de du liker best.
  • salat
  • koriander
  • ev. litt chiliflak

Instructions
 

Tips før du starter

  • Det kan være greit å lese gjennom oppskriften, og å starte med bløtleggingen og alt som skal kuttes før du har gresskaret i ovnen.

Gresskar

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Fjern kjernene fra gresskaret, og skjær av skallet. Del innmaten i to mindre deler, og hver del to, slik at du totalt har fire deler. Skjær disse i skiver med tykkelse på ca. 0,5 cm.
  • Ha olje på stekebrettet, fordel gresskaret over, og ha på salt og krydder. Vend alt godt sammen, sett i ovnen og stek i 25-30 minutter. Gresskaret skal bli gyllent og mørt.

Eplesalsa

  • Skjær eplene i små terninger. Grovhakk løk, hvitløk og chili. Ha i en gryte, tilsett også brunt sukker og limesaft.
  • Skru forsiktig opp temperaturen til det begynner å surre, og la det deretter småkoke under lokk til gresskaret er ferdig i ovnen. Rør av og til.

Cashewkrem

  • Bløtlegg nøttene i vann før bruk. Alt hjelper; 5 minutter til 1 time er bra.
  • Hell av vannet og ha nøttene i en foodprocessor. Tilsett hvitløk, næringsgjær og limesaft og litt av vannet. Kjør til du har en jevn masse. Spe med litt og litt vann, til du får en tyktflytende konsistens. Smak til med vann.

Servering

  • Varm tortillasene kjapt opp i ovnen. Fyll dem med cashewkrem, salat, gresskar, eplesalsa og koriander - og eventuelt noen chiliflak på toppen.
Keyword taco