Vegansk taco med gresskar
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 35 minutes mins
Total Time 55 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Gresskar
- 0,5 hokkaidogresskar
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts chiliflak eller chilipulver
Eplesalsa
- 4 epler
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 hvitløksfedd
- 1 chili ta en du liker godt
- 2 ss brunt sukker
- 0,5 lime
Cashewkrem
- 65 g usalta cashewnøtter
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss næringsgjær
- 1 ts limesaft
- ca. 1 dl vann
- salt
Til servering
- 8-10 små maistortillas eller store. Eller av hvete. Ta de du liker best.
- salat
- koriander
- ev. litt chiliflak
Gresskar
Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
Fjern kjernene fra gresskaret, og skjær av skallet. Del innmaten i to mindre deler, og hver del to, slik at du totalt har fire deler. Skjær disse i skiver med tykkelse på ca. 0,5 cm.
Ha olje på stekebrettet, fordel gresskaret over, og ha på salt og krydder. Vend alt godt sammen, sett i ovnen og stek i 25-30 minutter. Gresskaret skal bli gyllent og mørt.
Eplesalsa
Skjær eplene i små terninger. Grovhakk løk, hvitløk og chili. Ha i en gryte, tilsett også brunt sukker og limesaft.
Skru forsiktig opp temperaturen til det begynner å surre, og la det deretter småkoke under lokk til gresskaret er ferdig i ovnen. Rør av og til.
Cashewkrem
Bløtlegg nøttene i vann før bruk. Alt hjelper; 5 minutter til 1 time er bra.
Hell av vannet og ha nøttene i en foodprocessor. Tilsett hvitløk, næringsgjær og limesaft og litt av vannet. Kjør til du har en jevn masse. Spe med litt og litt vann, til du får en tyktflytende konsistens. Smak til med vann.
Servering
Varm tortillasene kjapt opp i ovnen. Fyll dem med cashewkrem, salat, gresskar, eplesalsa og koriander - og eventuelt noen chiliflak på toppen.