Go Back

Vegansk spagetti bolognese

Med tørka soyaprotein istedenfor kjøtt!
Course hovedrett, pasta
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 dl tørka soyaprotein gjerne den finkornede varianten
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 1 ss vegansk margarin
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g tørka spagetti

Instructions
 

  • Kok opp 3 desiliter av grønnsakskraften opp i en gryte. Når det koker har du i soyasaus, sirup og soyaprotein. Sett gryten til side og ha på lokket. La det stå i ti minutter, og sil av eventuell overflødig væske.
  • Grovhakk løk, gulrot og sellerirot.
  • Varm opp smør/margarin og olje i en stekepanne. Ha i grønnsakene, og fres dem et lite minutt. Tilsett soyaproteinet, og rør alt sammen. La det steke under jevnlig omrøring til blandingen begynner å bli gyllen.
  • Ha over i en gryte, tilsett tomatpuré og resten av grønnsakskraften, og la det småkoke under lokk i ca en time. Smak til med salt og pepper.
  • Når det nærmer seg klart, koker du spagetti al dente etter anvisning på pakken.
  • Tips: Server retten med hjemmelaget vegansk "parmesan" laget av pinjekjerner og næringsgjær kjørt sammen i en foodprocessor.
Keyword bolognese