Go Back

Vegansk sjokolademousse med peanøtter

Laget med den "hemmelige" ingrediensen silketofu, som erstatter både egg og fløte i denne moussen.
Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Course Dessert
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1,5 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 150 g melkefri sjokolade
  • 1 pk. (ca. 350 g) silketofu
  • 2 toppa ss peanøttsmør
  • vispbar plantekrem til pynting - både soya og havre går fint

Instructions
 

  • Kok opp vann og sukker i en liten gryte. Rør det sammen. La det koke til sukkeret løser seg opp. Ta gryten av varmen og ha i sjokoladen.
  • Kjør silketofu og peanøttsmør jevnt i en kjøkkenmaskin.
  • Hell i sjokoladeblandingen mens maskinen går, og la den kjøre til du har en helt jevn masse.
  • Hell over i en skål eller serveringsglass og sett i kjøleskapet. Moussen tar cirka en halvtime på å sette seg skikkelig, deretter er den klar til servering.
  • Pynt sjokolademousse med peanøtter med pisket krem.
Keyword mousse, sjokolademousse