Vegansk sjokoladefondant
En slags nystekt sjokoladekake i porsjonsformat, der kjernen består av smeltet sjokolade. Smaker aller best med krem eller is til.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
- 8 dadler
- 0,5 dl kokende vann
- 2 dl soyamelk
- 1 dl kakaopulver
- 1 dl hvetemel
- 60 g melkefri sjokolade
Forvarm stekeovnen til 175 grader, finn fram seks cupcakeformer. Jeg foretrekker silikonformer her, da er det lett å vippe sjokoladefondantene ut av formene.
Fjern steinene fra dadlene. Ha den i en food processor og ha i kokende vann. Kjør til en jevn puré. Mål opp og sjekk at du har cirka én desiliter. Har du for lite kan du røre inn litt mer vann, har du for mye kan du ta bort noe.
Ha i en bolle og rør inn først soyamelk, deretter kakaopulver, og til slutt hvetemel. Det skal bli en tykk røre.
Hell mesteparten av røren over i formene. Del sjokoladen i seks like store biter, og trykk dem forsiktig ned i midten. Dekk til med resten av røren.
Sett i ovnen og stek i 25, nesten 30 minutter. La dem hvile litt i formen, før du vipper dem over på tallerken. Smaker godt med vegansk vaniljeis eller pisket kokoskrem.