Vegansk shepherd's pie
Knallgod middag der en saus med grønnsaker, erter og nøtter toppes med potetstappe og stekes i ovnen.
Prep Time 35 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine britisk
- 1 kg poteter
- 2 ss vegansk margarin
- 0,5-1 dl usøtet soya- eller mandelmelk
- salt
Fyll
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 200 g sopp gjerne assortert
- 50 g valnøtter
- 3 gulrøtter
- olje til steking
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss balsamicoeddik
- 4 dl knuste eller hakkede tomater
- 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
- 2 laurbærblader
- 1 ss tørka urter - alle eller noen: basilikum,oregano, timian, salvie, rosmarin
- salt
- pepper
- 100 g frosne erter
Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok opp godt med vann i en gryte, ha i potetene og kok til de er møre. Sil av vannet, ha i margarin, melk og salt til ønsket konsistens og smak.
Forvarm stekepvnen til 200 grader og finn fram en stor ildfast form.
Ha i grønnsakssausen (oppskrift under) først, topp med potetstappen. Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til den begynner å få brune flekker på toppen. Servér rykende varm.
Fyll
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i små terninger. Grovhakk valnøtter og gulrøtter.
Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i sjalottløk, hvitløk og sopp og stek til soppen begynner å bli gyllen. Ha deretter i valnøtter og gulrøtter, og vend alt godt sammen. Ha i tomatpuré, eddik, knuste tomater, vann med buljongterning og laurbærblader, og la det hele koke opp. Ha i til sammen 1 ss tørka urter.
Kok i 10-15-20 minutter etter hva du har tid til. Smak til med salt og pepper, rør inn ertene og ta gryten av varmen.