Go Back
shepherds pie

Vegansk shepherd's pie

Knallgod middag der en saus med grønnsaker, erter og nøtter toppes med potetstappe og stekes i ovnen.
Prep Time 35 minutes
Cook Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine britisk
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kg poteter
  • 2 ss vegansk margarin
  • 0,5-1 dl usøtet soya- eller mandelmelk
  • salt

Fyll

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 200 g sopp gjerne assortert
  • 50 g valnøtter
  • 3 gulrøtter
  • olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 2 laurbærblader
  • 1 ss tørka urter - alle eller noen: basilikum,oregano, timian, salvie, rosmarin
  • salt
  • pepper
  • 100 g frosne erter

Instructions
 

  • Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok opp godt med vann i en gryte, ha i potetene og kok til de er møre. Sil av vannet, ha i margarin, melk og salt til ønsket konsistens og smak.
  • Forvarm stekepvnen til 200 grader og finn fram en stor ildfast form.
  • Ha i grønnsakssausen (oppskrift under) først, topp med potetstappen. Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til den begynner å få brune flekker på toppen. Servér rykende varm.

Fyll

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i små terninger. Grovhakk valnøtter og gulrøtter.
  • Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i sjalottløk, hvitløk og sopp og stek til soppen begynner å bli gyllen. Ha deretter i valnøtter og gulrøtter, og vend alt godt sammen. Ha i tomatpuré, eddik, knuste tomater, vann med buljongterning og laurbærblader, og la det hele koke opp. Ha i til sammen 1 ss tørka urter.
  • Kok i 10-15-20 minutter etter hva du har tid til. Smak til med salt og pepper, rør inn ertene og ta gryten av varmen.