Vegansk pølsegrateng
Nydelig pastagrateng med pølser, tomatsaus og ostesaus - helt plantebasert.
Prep Time 40 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 1 hour hr
- 3 veganske pølser ta dem du liker best
- olje til steking
- 300 g tørka pasta pass på at den er uten egg
Tomatsaus
- 1 sjalottløk eller annen liten løkg
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss olje til steking
- 1 ts sukker
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ss tørka oregano
- 0,5 ts chiliflak
- 2 bokser tomater ca. 8 dl til sammen
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl vann
Ostesaus
- 2 ss vegansk margarin
- 3 ss mel
- 1 ts malt muskat
- 1 ts salt
- 2-3 dl usøtet plantemelk
- 100 g vegansk ost cheddar- og/eller mozzarella-varianter
Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ganske stor ildfast form. Skjær pølsene i skiver med tykkelse på ca. 1 cm. Varm opp litt olje til høy temperatur i en stekepanne, og stek pølsene i 3-4 minutter. De skal bli gylne i kantene. Sett til side.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll pastaen i kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
Tomatsaus
Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk.
Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i litt olje, løk og hvitløk, og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter sukker, balsamicoeddik, oregano og chiliflak. Rør det sammen.
Hell på de knuste tomatene, tomatpureen og vannet, la det koke opp, skru ned varmen og la sausen putre til du er klar med alt det andre.
Ostesaus
Smelt margarinen i en gryte. Visp inn melet. Ha i muskat og salt. Rør rundt, og spe deretter med melken mens du visper. Når du har en tykk saus kan du skru av varmen.
Riv osten og rør cirka en tredjedel inn i sausen.
Montering
Rør sammen pølser, pasta og tomatsaus. Ha det over i den ildfaste formen. Fordel ostesausen over, topp med resten av osten. Sett i ovnen og stek i 20 minutter, gratengen skal begynne å få gylne flekker på toppen.
Servér pastagratengen rykende varm, gjerne sammen med en frisk salat.
Keyword grateng, pastagrateng