Go Back

Vegansk pølsegrateng

Nydelig pastagrateng med pølser, tomatsaus og ostesaus - helt plantebasert. 
Prep Time 40 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 veganske pølser ta dem du liker best
  • olje til steking
  • 300 g tørka pasta pass på at den er uten egg

Tomatsaus

  • 1 sjalottløk eller annen liten løkg
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts sukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss tørka oregano
  • 0,5 ts chiliflak
  • 2 bokser tomater ca. 8 dl til sammen
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann

Ostesaus

  • 2 ss vegansk margarin
  • 3 ss mel
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts salt
  • 2-3 dl usøtet plantemelk
  • 100 g vegansk ost cheddar- og/eller mozzarella-varianter

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ganske stor ildfast form. Skjær pølsene i skiver med tykkelse på ca. 1 cm. Varm opp litt olje til høy temperatur i en stekepanne, og stek pølsene i 3-4 minutter. De skal bli gylne i kantene. Sett til side.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll pastaen i kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.

Tomatsaus

  • Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i litt olje, løk og hvitløk, og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter sukker, balsamicoeddik, oregano og chiliflak. Rør det sammen.
  • Hell på de knuste tomatene, tomatpureen og vannet, la det koke opp, skru ned varmen og la sausen putre til du er klar med alt det andre.

Ostesaus

  • Smelt margarinen i en gryte. Visp inn melet. Ha i muskat og salt. Rør rundt, og spe deretter med melken mens du visper. Når du har en tykk saus kan du skru av varmen.
  • Riv osten og rør cirka en tredjedel inn i sausen.

Montering

  • Rør sammen pølser, pasta og tomatsaus. Ha det over i den ildfaste formen. Fordel ostesausen over, topp med resten av osten. Sett i ovnen og stek i 20 minutter, gratengen skal begynne å få gylne flekker på toppen.
  • Servér pastagratengen rykende varm, gjerne sammen med en frisk salat.
Keyword grateng, pastagrateng