Go Back
Oppskrift vegansk pho

Vegansk pho

Før du starter: denne oppskriften består av mange små operasjoner. Jeg anbefaler å starte med å gjøre klart alt før du setter i gang varmebehandlingen - da går alt veldig greit og blir ferdig til rett tid.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett, suppe
Cuisine vietnamesisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g tofu
  • 1 ss olje
  • 1 ss maisstivelse
  • salt
  • pepper
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 2 gulrøtter
  • 2 vårløk
  • 50 g shiitakesopp
  • 2 bok choi
  • 2 nellikspikere
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 1 l grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 2 ss soyasaus
  • 100 g tykke risnudler
  • 1 håndfull bønnespirer
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Press ut overflødig vann av tofuen. Skjær den i terninger, dryss maisstivelse, salt og pepper over, og fordel bitene ut over stekebrettet. Dryss oljen over. Sett i ovnen når du har fått suppen på kok.
  • Grovhakk sjalottløk. Skrell hvitløk og ingefær og skjær dem i tynne skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler, skjær vårløk i ringer, og riv soppen i noe mindre biter. Skjær bunnen av bok choi-ene slik at de lange delene skilles fra hverandre.
  • Finn fram to gryter. Ha vann (til å koke nudler i) i den minste, kok det opp, og hold det varmt slik at det er klart til å koke nudler om litt.
  • Sett stekebrettet i ovnen. Du skal steke tofuen i 15-20 minutter, og kan godt vende på den underveis. Terningene skal begynne å bli gylne og sprø i kantene - da er de klare.
  • Sett gryta uten vann på medium til høy temperatur. Ha i nellik, kanel og stjerneanis, og rist dem i et par minutter. Det skal begynne å lukte godt, men de skal ikke bli brente. Hell deretter på grønnsakskraft, og ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær. Ha på lokk og la det koke i ca. 10 minutter.
  • Løft ut krydder, løk, hvitløk og ingefær eller sil kraften og ha den tilbake i gryten. Ha i gulrøtter, vårøk og sopp. La det koke i 5-10 minutter.
  • Kok nudlene etter anvisning på pakken.
  • Hell soyasaus i gryta med suppen, og ha i bok choi. Etter 2-3 minutter er det klart til servering.
  • Ha nudlene i bunn av suppeskåler. Hell på suppen med masse grønnsaker. Topp med tofu, bønnespirer og koriander - og nyt retten med en gang!
Keyword pho