Go Back

Vegansk peanøttfudge

Lettvint konfekt med (nesten) bare to ingredienser.
Cook Time 20 minutes
Avkjøling 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course snop

Ingredients
  

  • 200 g melkefri sjokolade sjokoladeknapper eller grovhakka sjokolade
  • 170 g grovt peanøttsmør
  • Eventuelt noen peanøtter til pynting

Instructions
 

  • Ha sjokolade og peanøttsmør i en bolle.
  • Ha i vannbad for smelting: Kok opp vann i en gryte, skru ned varmen slik at det ikke bobler, ha bollen i vannet og la det stå til alt er smeltet. Pass på at bollen ikke berører bunnen av gryten. Du kan også bruke mikrobølgeovn for å smelte sjokoladen og peanøttsmøret.
  • Ta bollen opp av vannet (pass på så du ikke brenner deg på varmt vann). Rør alt godt sammen slik at det blir relativt jevnt.
  • Kle en liten form med matpakkepapir eller bakepapir. Hell i sjokoladeblandingen, jevn den ut på toppen. Dryss eventuelt på peanøtter.
  • Sett i kjøleskapet i 1-2 timer til det stivner. Skjær i firkanter og server med en gang, eller sett kaldt igjen fram til servering.
Keyword fudge, jul