Skyll linsene i kaldt vann før du begynner. La de gjerne ligge i bløt en time eller to før du starter også.
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form, gjerne en rund med diameter på ca 20 cm.
Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene, skjær de i terninger og ha de i det kokende vannet. Ha på lokk, skru ned varmen og la potetbitene koke til de er møre. Gjør klar grønnsakene mens potetene koker.
Finhakk hvitløk og timian. Grovhakk sjalottløk. Skjær sopp og paprika i skiver.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i sopp og stek til den begynner å bli gyllen. Ha deretter i chilipulver, paprikapulver, hvitløk, sjalottløk og paprika og stek i et par minutter til. Ha i timian, linser og vann med grønnsaksbuljongpulver og la det koke opp. La det koke til linsene er møre. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene. Mos de godt med en gaffel. Rør inn fløte og smak til med salt og pepper her også.
Her linseblandingen nederst i den ildfaste formen. Topp med potetstappen, glatt den ut med en gaffel. Sett inn i ovnen og bak i 15-20 minutter - til det begynner å bli brune topper på potetstappen.
Server rykende varmt, gjerne med en god salat til.