Vegansk påskekake
Nydelig sjokoladekake med kanskje verdens beste sjokoladeglasur.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 35 minutes mins
Total Time 50 minutes mins
- bitte litt olje og kakaopulver til smøring av form
- 1,8 dl soyamelk
- 1 ss eplesidereddik
- 1,8 dl solsikkeolje
- 4 dl sukker
- 5 dl hvetemel
- 1,2 dl kakaopulver
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts salt
- 200 g melkefri sjokolade f.eks de to mørkeste variantene til Odense og Coop
Sjokoladeglasur og pynt:
- 200 g mørk melkefri sjokolade
- 2 dl kokosmelk
- 50 g vegansk margarin
- veganske sjokoladeegg de jeg har brukt her er fra Kremmerhuset
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform med diameter på 20-22 centimeter med bakepapir. NB - på bildene har jeg bakt kaken i en hjerteform, men størrelsen blir tilsvarende altså.
Gni kantene inn med litt olje og sikt kakaopulver rundt (istedenfor å smøre og mele formen).
Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.
I en større bolle siler du hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.
Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt.
Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.
Stek i cirka 35 minutter, gjør klar glasuren mens kaken steker.
Avkjøl kaken helt før montering.
Sjokoladeglasur og montering:
Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle. Kok opp kokosmelken og hell den deretter over sjokoladen. Rør det hele sammen slik at sjokoladen smelter. Tilsett litt og litt margarin og rør til du har en jevn røre. Avkjøl glasuren i kjøleskapet slik at den tykner noe, dette tar cirka et kvarter.
Fordel sjokoladeglasuren over den avkjølte kaken, topp med sjokoladeeggene. Sett kaken kaldt fram til servering.
Keyword påske, sjokoladekake