Go Back

Vegansk omelett med tomatsalsa

Omelett helt uten egg - men minst like godt!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course brunsj, frokost, lunsj
Servings 4 stk.

Ingredients
  

  • 3 dl vann
  • 3 dl kikertmel
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1,5 ts salt
  • 100 g spinat
  • 4-5 aromasopp
  • 10 kirsebærtomater
  • olje til steking
  • eventuelt toastbrød til servering (dette er ikke nødvendigvis glutenfritt)

Salsa:

  • 3 tomater
  • 0,5 grønn chili
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 4 stilker koriander
  • 3 ss lys eddik
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt

Instructions
 

  • Visp sammen vann, kikertmel, gurkemeie, løkpulver, hvitløkspulver og salt i en bolle.
  • Grovhakk spinat, skjær aromasopp i terninger. Del tomatene i to på midten.
  • Varm opp litt olje i en stekepanne. Stek grønnsakene til soppen begynner å bli gyllen. Legg til sides.
  • Varm eventuelt opp litt mer olje i pannen og hell i en fjerdedel av røren. Når omeletten stivner på toppen snur du den, legger på grønnsaker, og steker videre til den stivner på den andre siden også.
  • Gjenta med resten av omelettrøren og grønnsakene, det skal være nok til fire omeletter her.
  • Server omelettene rykende varme med toast og salsa (oppskrift under).

Salsa:

  • Skjær tomatene i fire, kast det harde stilkfestet. Skjær chili i ringer. Rens og grovhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk koriander.
  • Ha alle ingrediensene i en liten gryte og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke cirka en time til sausen tykner.
  • Smak gjerne til med ekstra salt og sukker.
Keyword kikertmel, omelett, omelett uten egg