Vegansk omelett med tomatsalsa
Omelett helt uten egg - men minst like godt!
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course brunsj, frokost, lunsj
- 3 dl vann
- 3 dl kikertmel
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1,5 ts salt
- 100 g spinat
- 4-5 aromasopp
- 10 kirsebærtomater
- olje til steking
- eventuelt toastbrød til servering (dette er ikke nødvendigvis glutenfritt)
Salsa:
- 3 tomater
- 0,5 grønn chili
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk
- 4 stilker koriander
- 3 ss lys eddik
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
Visp sammen vann, kikertmel, gurkemeie, løkpulver, hvitløkspulver og salt i en bolle.
Grovhakk spinat, skjær aromasopp i terninger. Del tomatene i to på midten.
Varm opp litt olje i en stekepanne. Stek grønnsakene til soppen begynner å bli gyllen. Legg til sides.
Varm eventuelt opp litt mer olje i pannen og hell i en fjerdedel av røren. Når omeletten stivner på toppen snur du den, legger på grønnsaker, og steker videre til den stivner på den andre siden også.
Gjenta med resten av omelettrøren og grønnsakene, det skal være nok til fire omeletter her.
Server omelettene rykende varme med toast og salsa (oppskrift under).
Salsa:
Skjær tomatene i fire, kast det harde stilkfestet. Skjær chili i ringer. Rens og grovhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk koriander.
Ha alle ingrediensene i en liten gryte og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke cirka en time til sausen tykner.
Smak gjerne til med ekstra salt og sukker.
Keyword kikertmel, omelett, omelett uten egg