Vegansk Mississippi mud pie
Sjokoladekaken som har alt: Oreokjeks, sjokolademousse og sjokoladepudding!
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 50 minutes mins
Course bakst, julekaker
Cuisine amerikansk
- 2 ss vegansk margarin
- 8 veganske og glutenfrie oreokjeks (o'chocos)
Sjokolademousse:
- 300 g melkefri sjokolade
- 1 pakke (ca. 350 gram) silketofu
- 0,5 dl soyamelk helst med sjokoladesmak
- noen ss lønnesirup
- 1 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
Sjokoladepudding:
- 1 dl maisstivelse
- 7 dl soyamelk helst med sjokoladesmak
- 1 dl sukker
- 0,75 dl kakaopulver
- 100 g melkefri sjokolade
Finn fram en relativt liten springform. 20 centimeter i diameter er ok.
Smelt margarinen. Kjør kjeksen til pulver i en liten kjøkkenmaskin. Hell i margarin og kjør det hele sammen. Trykk blandingen ut i bunnen av formen. Sett kaldt.
Sjokolademousse:
Smelt sjokoladen i vannbad.
Ha silketofu, soyamelk, lønnesirup, kakaopulver og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en jevn masse. Ha over den smelta sjokoladen, bruk en slikkepott for å få med deg alt. Kjør til du igjen har en jevn masse.
Fordel sjokolademoussen over kakebunnen, og sett kaldt.
Sjokoladepudding:
Ha maisstivelsen og to desiliter av melken i en gryte. Visp det godt sammen til maisstivelsen er helt oppløst. Ha i resten av melken, sukkeret og kakaopulveret.
Kok det forsiktig opp mens du visper jevnlig. Når det koker skrur du ned varmen litt, slik at blandingen får småkoke til den tykner. Dette tar cirka fem minutter.
Brekk opp sjokoladen i mindre biter, og tilsett litt etter litt. Når alle har smeltet tar du kjelen av varmen. La puddingen avkjøles litt, før du fordeler den utover sjokoladmoussen. Dryss et tynt lag sukker over, og sett kaken kaldt. Den stivner i løpet av et par timer, og holder seg i kjøleskapet i flere dager.
Keyword mississippi mud pie, oreokake, sjokoladekake