Go Back
Veganske matpakkeomeletter oppskrift

Vegansk matpakkeomelett

Nydelige små miniomeletter som passer perfekt i matpakken, eller som et lettvint hjemmekontormåltid. Ekstra bonus: du kan bruke opp de halvslakke grønnsakene nederst i skuffen. 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course frokost, matpakke
Servings 12 stk.

Ingredients
  

  • 0,5 søtpotet
  • 0,5 squash
  • 1 vårløk
  • 1 dl mais
  • 4 dl kikertmel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 4 ss næringsgjær
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts salt
  • litt pepper
  • 2 dl usøtet plantemelk
  • 1,5 dl vann
  • 4 ss olje
  • 1 ss sitronsaft

Instructions
 

  • Her er det lov å ta de grønnsakene du har. Skrell dem om nødvendig, skjær dem i biter, ringer eller riv dem. Med de fire jeg har brukt her så skreller jeg søtpoteten og skjærer den i små terninger, skjærer vårløken i tynne ringer, grovriver squashen (og lar den renne av vann på litt kjøkkenpapir) og heller av eventuell lake fra maisen.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram et muffinsbrett med plass til 12 muffins (ev. 12 former uten brett, eller andre små ildfaste former) og smør inn med olje.
  • Rør sammen kikertmel, bakepulver, hvitløkspulver, gurkemeie, salt og pepper i en bolle. Hell på plantemelk, vann, olje og sitronsaft, og visp det hele sammen til en jevn røre.
  • Ha i grønnsakene, og fordel røren ut over i muffinsformene.
  • Sett i ovnen og stek i 20-25 minutter. Det er enklest å fjerne muffinsene fra formene når de har fått avkjølt seg litt.
  • Spis med en gang, ha i matpakken, oppbevar i kjøleskapet eller frys ned.
Keyword miniomelett, vegansk omelett