Her er det lov å ta de grønnsakene du har. Skrell dem om nødvendig, skjær dem i biter, ringer eller riv dem. Med de fire jeg har brukt her så skreller jeg søtpoteten og skjærer den i små terninger, skjærer vårløken i tynne ringer, grovriver squashen (og lar den renne av vann på litt kjøkkenpapir) og heller av eventuell lake fra maisen.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram et muffinsbrett med plass til 12 muffins (ev. 12 former uten brett, eller andre små ildfaste former) og smør inn med olje.
Rør sammen kikertmel, bakepulver, hvitløkspulver, gurkemeie, salt og pepper i en bolle. Hell på plantemelk, vann, olje og sitronsaft, og visp det hele sammen til en jevn røre.
Ha i grønnsakene, og fordel røren ut over i muffinsformene.
Sett i ovnen og stek i 20-25 minutter. Det er enklest å fjerne muffinsene fra formene når de har fått avkjølt seg litt.
Spis med en gang, ha i matpakken, oppbevar i kjøleskapet eller frys ned.