Go Back

Vegansk maisbrød

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Course bakst
Cuisine amerikansk, meksikansk, texmex
Servings 4 porsjoner (som tilbehør)

Ingredients
  

  • 1 boks (ca. 140 g) mais
  • 2 dl vegansk yoghurt naturell helst soya
  • 2 dl usøtet soyamelk
  • 4 ss olivenolje
  • 200 g polenta
  • 100 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ts salt
  • 4 ss næringsgjær
  • 1 ts chiliflak

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en brødform med bakepapir.
  • Sil laken av maisen, ha maisen i en stor bolle. Rør inn yoghurt, soyamelk og olivenolje.
  • Mål opp resten av ingrediensene, og hell dem samlet over i bollen. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Hell blandingen over i brødformen, og sett i ovnen og stek i 35-40 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke om brødet er gjennomstekt.
  • Maisbrød smaker best varmt eller lunt, synes jeg, men det fungerer også fint kaldt.
Keyword maisbrød