Go Back
vegansk lemon curd

Vegansk lemon curd

Nydelig på scones, rundstykker, vafler, som kakefyll og som dessertsaus. Denne varianten kan også brukes i vegansk sitronpai med marengstopping.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course dessertsaus, kakefyll, pålegg
Cuisine britisk
Servings 1 glass

Ingredients
  

  • 3 sitroner
  • 0,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 4 ss maisstivelse
  • 2 ss vegansk margarin
  • 0,5 dl soyamelk
  • 0,5 dl havrefløte

Instructions
 

  • Riv skallet av to av sitronene. Legg det til sides.
  • Press saften ut av sitronene, enten ved en sitruspresser eller manuelt. Ha i en kjøkkenmaskin sammen med vann, sukker og maisstivelse. Kjør til du har en jevn, skummet væske.
  • Ha blandingen over i en liten gryte, tilsett sitronskallet. La det forsiktig kokes opp, rør jevnlig. Når det når kokepunktet, fortsetter du å røre i mens det småkoker. I løpet av et par minutter tykner blandingen.
  • Sett gryten av varmen, rør i margarin, melk og fløte. Ha over på et glass, og sett kaldt til servering. Blandingen tykner mer når den blir avkjølt.
  • I lukket glass holder lemon curd seg opp til to uker i kjøleskap.

Notes

Tips: Tilsett lemon curd til soyayoghurt naturell, og du får deg en veldig fin frokost.
Keyword sitron