4dlhakkede eller knuste tomater(innholdet fra 1 boks/kartong)
4stilkeroregano
salt
pepper
Bechamelsaus
4ssvegansk margarin
4sshvetemel
7dlusøtet plantemelk
1tssalt
littrevet muskatnøtt
littrøkt paprikapulver
1ssnæringsgjær(eller 2 dl, om du er veldig glad i det!)
Til montering
16lasagneplater
Instructions
Kok opp 3 desiliter av grønnsakskraften opp i en gryte. Når det koker har du i soyasaus, sirup og soyaprotein. Sett gryten til side og ha på lokket. La det stå i ti minutter, og sil av eventuell overflødig væske.
Bruker du vegansk farse så dropper du dette punktet, og bruker farsen når stekingen kommer. Ha soyasaus og sirup i sausen etter du har stekt farsen.
Grovhakk løk, gulrot og sellerirot.
Varm opp olje i en stekepanne. Ha i grønnsakene, og fres dem et lite minutt. Tilsett soyaproteinet, og rør alt sammen. La det steke under jevnlig omrøring til blandingen begynner å bli gyllen.
Ha over i en gryte, tilsett knuste tomater og resten av grønnsakskraften. Finhakk oregano og ha i. La det hele småkoke under lokk i ca en time. Spe eventuelt med litt vann om det blir veldig tørt. Smak til med salt og pepper.
Bechamelsaus
Smelt margarin i en gryte. Rør inn melet. Ha på middel varme, og spe med litt og litt melk som du hele tiden rører inn. Til slutt skal du ha en tykk og fin saus. Smak til med salt, muskatnøtt, røkt paprikapulver og næringsgjær (de to sistnevne er ikke nødvendige, de bare setter litt ostesmak på sausen).
Montering
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Ha litt "kjøttsaus" nederst i en ildfast form.
Dekk med lasagneplater. Ha deretter et lag bechamelsaus, et lag kjøttsaus og nye plater. Gjenta til du ikke har mer saus igjen. Over de øverste platene skal det kun være et lag bechamelsaus.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i 15 minutter. Ta av folien og stek i 20-25 minutter til - lasagnen skal være gyllen og fin på toppen.
Lasagne smaker godt med hvitløksbrød og en frisk salat.