Go Back

Vegansk kladdkake

Svensk favoritt med masse god sjokoladesmak.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course bakst, kake
Cuisine svensk
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 1,5 dl soyamelk
  • 2 dl hvitt sukker
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller rent vaniljepulver
  • 2,5 dl hvetemel
  • 4 ss kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • litt salt
  • 50 g melkefrie sjokoladeknapper eller grovhakket sjokolade
  • melis, pisket krem og/eller vaniljeis til servering

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 150 grader. Smør og mel en springform med diameter på 20-22 centimeter.
  • Visp sammen soyamelk, sukker, solsikkeolje og vaniljeekstrakt. Sikt inn hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt, og visp det hele raskt sammen til en jevn røre.
  • Vend inn sjokoladeknappene.
  • Hell røren over i formen og sett i ovnen. Bak i 30-40 minutter, avhengig av hvor myk du vil ha den i midten.
  • Et godt melisdryss over kaken er bra.
  • Server varm eller avkjølet, gjerne sammen med vispet krem eller vaniljeis.
Keyword kladdkaka, kladdkake, sjokolade, sjokoladekake