Vegansk kladdkake
Svensk favoritt med masse god sjokoladesmak.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 50 minutes mins
Course bakst, kake
Cuisine svensk
- 1,5 dl soyamelk
- 2 dl hvitt sukker
- 0,5 dl brunt sukker
- 1 dl solsikkeolje
- 1 ts vaniljeekstrakt eller rent vaniljepulver
- 2,5 dl hvetemel
- 4 ss kakaopulver
- 2 ts bakepulver
- litt salt
- 50 g melkefrie sjokoladeknapper eller grovhakket sjokolade
- melis, pisket krem og/eller vaniljeis til servering
Forvarm stekeovnen til 150 grader. Smør og mel en springform med diameter på 20-22 centimeter.
Visp sammen soyamelk, sukker, solsikkeolje og vaniljeekstrakt. Sikt inn hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt, og visp det hele raskt sammen til en jevn røre.
Vend inn sjokoladeknappene.
Hell røren over i formen og sett i ovnen. Bak i 30-40 minutter, avhengig av hvor myk du vil ha den i midten.
Et godt melisdryss over kaken er bra.
Server varm eller avkjølet, gjerne sammen med vispet krem eller vaniljeis.
Keyword kladdkaka, kladdkake, sjokolade, sjokoladekake