Go Back

Vegansk kanelbrød / kanelbollekake

Bollebrød med masse god kanelsmak.
Course bakst
Cuisine nordisk, svensk
Servings 1 brød

Ingredients
  

  • 50 gram vegansk margarin
  • 2 dl soyamelk
  • 25 g fersk gjær
  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver

Fyll:

  • 4 ss vegansk margarin
  • kanel
  • rørsukker

Instructions
 

  • Smelt margarin i en gryte. Ha i melken og ha gryten av varmen. Om blandingen har fingertemperatur eller lavere kan du smuldre gjæren i med en gang. Vent litt hvis ikke.
  • Bland melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Hell i gjærblandingen og elt det hele godt sammen til en fin og smidig deig.
  • Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
  • Ha deigen på bakebordet og elt den sammen.

Fyll/montering:

  • Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle en brødform med bakepapir.
  • Kjevle deigen ut til en stor firkant med sider på cirka 40-50 centimeter.
  • Rør sammen margarin, kanel og sukker. Smør det utover hele firkanten.
  • Brett en tredel av firkanten inn mot midten.
  • Gjenta med motsatt tredel.
  • Skjær i skiver på tvers, disse skal være cirka 2-3 centimeter brede.
  • Brett hver skive på midten og legg i brødformen. Prøv å ha bretten motsatt vei på annenhver skive (dette forstår du når du holder på).
  • Når du har lagt alle skivene i brødformen dekker du den til og setter til etterheving i cirka 30 minutter.
  • Stek deretter i ovnen i 35-40 minutter.
  • Avkjøl noe før servering. Kanelbrødet smaker godt som det er, eventuelt med litt melisglasur eller margarin til.
Keyword boller, fastelavn