Go Back
vegansk gnocchi med kremet soppsaus

Vegansk gnocchi i kremet soppsaus

Nydelig italiensk middagsrett med potetgnocchi og masse grønnsaker i en kjempegod fløtesaus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g aromasopp eller annen sopp
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 pastinakk
  • 0,5 brokkoli
  • 4 stilker bladpersille
  • olje til steking
  • 350 g gnocchi pass på at den er uten egg
  • salt
  • pepper
  • 1,5 dl kokosmelk eller vegansk matfløte
  • 2 dl vann
  • 1 ts grønnsaksbuljongpulver eller en liten terning
  • 2 ss gresskarkjerner

Instructions
 

  • Skjær sopp i skiver, grovhakk løk og finhakk hvitløk. Skrell pastinakken og skjær den i terninger, del brokkolien i buketter. Finhakk persille.
  • Varm opp olje til høy temperatur i en stekepanne. Ha i soppen, og fres den i noen minutter. Skru deretter varmen ned til medium, ha i litt mer olje og tilsett pastinakk og brokkoli. Etter et par minutter har du også i løk og hvitløk. Vend sammen og stek i 1-2 minutter til.
  • Her er det lov å bruke to stekepanner om du har, det er også lov å legge grønnsakene til side mens du steker gnocchien. Eller du kan gjøre som meg: dytte grønnsakene over på den ene halvdelen av stekepannen, ha i litt mer olje, og steke gnocchien i 2-3 minutter.
  • Bland deretter alt i pannen sammen, krydre med salt og pepper, og hell på kokosmelk, vann og buljongpulver. La det koke i 3-4 minutter, så er retten klar til servering.
  • Ha over i pastatallerker, topp med gresskarkjerner og bladpersille og servér retten rykende varm.
Keyword gnocchi