Vegansk fish 'n' chips
Blomfish and chips, om du vil! Nydelig panert og fritert blomkål, servert med ertestuing og pommes frites.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine britisk, engelsk
- pommes frites
- 1 blomkål
- 3 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ss maisstivelse
- 0,5 ts natron
- 2 dl øl
- 0,5 sitron
- raps- eller solsikkeolje til fritering
Ertestuing:
- 400 g frosne erter
- 3 stilker mynte
- 2 ss vegansk margarin
- 0,5 sitron
- salt
- pepper
Tilbered pommes frites etter anvisning på pakken. Dersom du ikke gjør dette i stekeovn kan du sette den på 200 grader, og gjøre klar en ildfast form eller et brett med bakepapir. Dette skal brukes for å holde de stekte blomkålbitene varme fram til servering.
Finn fram en tykkbunnet gryte med lokk til.
Del blomkålen i relativt små buketter. Rør sammen hvetemel, salt, pepper, maisstivelse og natron i en bolle. Ha i øl og visp det sammen til en jevn røre. Ha i blomkålbukettene.
Varm opp godt med olje til medium temperatur i gryta. Legg en tallerken med litt kjøkkenpapir ved siden av.
Ha et par blomkålbuketter i om gangen, og la de steke i oljen til de er fine og gylne (4-5 minutter). Overfør dem til bakepapir/ildfast form, og hold dem varme i ovnen. Gjenta med alle bukettene.
Skjær den halve sitronen i skiver.
Servér fritert blomkål med pommes frites, sitronskiver og ertestuing (oppskrift under).
Ertestuing:
Tin ertene på kjøkkenbenken. Finhakk myntebladene.
Smelt margarinen i en gryte på medium temperatur. Ha i erter og mynte, og la det surre i 10 minutter. Mos kjapt med en gaffel eller en stavmikser (eller i en foodprocessor), press i sitronsaft, og smak til med salt og pepper.