Go Back

Vegansk fajitas på grillen

Vil du ha et plantebasert alternativ til kjøtt - som både smaker og har ganske lik konsistens - på grillen? Da er soyamedaljonger et godt triks.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Marinering (minst) 15 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • vann med buljongpulver eller -terning
  • 15-20 tørka soyamedaljonger
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 2 ts chilipulver eller chiliflak
  • 2 ts salt
  • 2 ts paprikapulver
  • 5 ss olje

Tilbehør:

  • hvetetortillas
  • salsa
  • salat

Instructions
 

  • Kok opp vann med buljongpulver i en gryte. Ha i soyamedaljongene og kok de i cirka 10 minutter. Denne metoden gir mer saftig soya»kjøtt» enn bløtlegging i kaldt vann gir.
  • Rør sammen spisskummen, hvitløkspulver, løkpulver, chilipulver, salt, paprikapulver og olje i en bolle. Ha i soyamedaljongene og rør sammen slik at alle blir dekket av blandingen. La det marinere, minst et kvarter på benken, gjerne flere timer i kjøleskapet.
  • Tørk av oljen før grilling. Grill soyamedaljongene 4-5 minutter på hver side.
  • Skjær dem opp i strimler før servering.

Tilbehør og montering:

  • Varm hvetetortillasene på grlilen raskt, noen sekund på hver side holder.
  • Server soyamedaljongene på tortillas med salat og salsa, eventuelt annet tilbehør.
  • Forslag til annet tilbehør: Guacamole, pica de gallo, meksikansk ris, stekte grønnsaker, vegansk rømme.
Keyword fajitas, grillmat