Vegansk fajitas på grillen
Vil du ha et plantebasert alternativ til kjøtt - som både smaker og har ganske lik konsistens - på grillen? Da er soyamedaljonger et godt triks.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Marinering (minst) 15 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
- vann med buljongpulver eller -terning
- 15-20 tørka soyamedaljonger
- 1 ts spisskummen
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 2 ts chilipulver eller chiliflak
- 2 ts salt
- 2 ts paprikapulver
- 5 ss olje
Kok opp vann med buljongpulver i en gryte. Ha i soyamedaljongene og kok de i cirka 10 minutter. Denne metoden gir mer saftig soya»kjøtt» enn bløtlegging i kaldt vann gir.
Rør sammen spisskummen, hvitløkspulver, løkpulver, chilipulver, salt, paprikapulver og olje i en bolle. Ha i soyamedaljongene og rør sammen slik at alle blir dekket av blandingen. La det marinere, minst et kvarter på benken, gjerne flere timer i kjøleskapet.
Tørk av oljen før grilling. Grill soyamedaljongene 4-5 minutter på hver side.
Skjær dem opp i strimler før servering.
Tilbehør og montering:
Varm hvetetortillasene på grlilen raskt, noen sekund på hver side holder.
Server soyamedaljongene på tortillas med salat og salsa, eventuelt annet tilbehør.
Forslag til annet tilbehør: Guacamole, pica de gallo, meksikansk ris, stekte grønnsaker, vegansk rømme.
Keyword fajitas, grillmat