Go Back

Vegansk detoxsalat

Spis en regnbue av appelsin, granateple, bjørnebær, rødkål og ruccola. 
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course salat
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl pinjekjerner
  • 1 liten rødkål evt en kvart/halv av en større rødkål
  • 1 appelsin
  • 0,5 granateple
  • 100 g bjørnebær
  • 200 g ruccolasalat
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 3 ss sesamfrø

Vinaigrette:

  • 1 appelsin
  • 0,5 dl kaldpresset olivenolje
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Rist pinjekjernene raskt i en tørr panne. Skjær rødkål i tynne strimler. Skjær skallet av appelsinen og skjær den i mindre biter. Rens ut kjernene fra granateplet.
  • Ha pinjekjerner, rødkål, appelsin, granateplekjerner, bjørnebær, ruccolasalat, gresskarkjerner og sesamfrø i en bolle. Vend inn vinaigretten (oppskrift under). Server med en gang. Dersom du skal servere salaten senere er det greit å vente med vinaigretten til rett før servering.

Vinaigrette:

  • Press appelsinsaften over i en liten bolle. Rør inn olivenolje, salt og pepper.