Skjær sopp i skiver. Grovhakk valnøtter og timian (spar gjerne en stilk timian til pynt). Skrell gulrøttene og skjær de i skiver. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skrell perleløk.
Ha 2 ss olje på medium til høy varme i en gryte. Ha først i sopp og perleløk. La de surre i 3-4 minutter slik at de begynner å få litt farge. Løft deretter det hele ut av gryten, og ha i 1 ss olje til.
Tilsett gulrøtter, sjalottløk, hvitløk og timian, og la det hele surre i 5 minutter. Rør inn valnøttene, hell deretter i vinen. La den koke til den ca er halvert. (mens du venter kan du godt begynne med potetstappen - oppskrift under).
Ha i vann med grønnsaksbuljongpulver og tomatpuré. La det hele koke opp. Ha i sopp og perleløk, og la det hele småkoke i 10-12 minutter. Smak gryten til med salt og pepper.
Rør eller ris hvetemel og vann sammen, og hell over i gryten i en tynn stråle. Rør litt i gryten, nå skal sausen tykne en del.
Topp med litt timian og server rykende varmt sammen med potetstappe.