Go Back
vegansk valnøttbourguignon med potetstappe

Vegansk bourguignon med valnøtter og sopp

Knallgod gryterett med enormt mye god smak av Frankrike.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine fransk
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kg aromasopp eller sjampinjong
  • 2,5 dl valnøtter
  • 4 stilker timian
  • 2 gulrøtter
  • 2 sjalottløk
  • 2 kinesisk hvitløk eller fire hvitløksfedd
  • 1 håndfull perleløk
  • 3 ss olivenolje
  • 3 dl rødvin til matlaging
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 2 ss tomatpuré
  • salt
  • pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 dl vann

Potetstappe:

  • 1 kg poteter
  • 1-2 dl usøtet mandelmelk
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Skjær sopp i skiver. Grovhakk valnøtter og timian (spar gjerne en stilk timian til pynt). Skrell gulrøttene og skjær de i skiver. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skrell perleløk.
  • Ha 2 ss olje på medium til høy varme i en gryte. Ha først i sopp og perleløk. La de surre i 3-4 minutter slik at de begynner å få litt farge. Løft deretter det hele ut av gryten, og ha i 1 ss olje til.
  • Tilsett gulrøtter, sjalottløk, hvitløk og timian, og la det hele surre i 5 minutter. Rør inn valnøttene, hell deretter i vinen. La den koke til den ca er halvert. (mens du venter kan du godt begynne med potetstappen - oppskrift under).
  • Ha i vann med grønnsaksbuljongpulver og tomatpuré. La det hele koke opp. Ha i sopp og perleløk, og la det hele småkoke i 10-12 minutter. Smak gryten til med salt og pepper.
  • Rør eller ris hvetemel og vann sammen, og hell over i gryten i en tynn stråle. Rør litt i gryten, nå skal sausen tykne en del.
  • Topp med litt timian og server rykende varmt sammen med potetstappe.

Potetstappe:

  • Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok møre. Sil av vannet. Mos potetene med en gaffel eller tilsvarende. Rør inn mandelmelk, smak til med salt og pepper.
Keyword gryterett