Go Back
vegansk tomatsalat oppskrift

Tomatsalat med urtepesto

En frisk, enkel og skikkelig smaksrik vegansk sommersalat.
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course salat
Servings 1 stor salat

Ingredients
  

  • 1 håndfull småtomater gjerne i ulike farger
  • 1 håndfull mellomstore tomater
  • 4 store tomater
  • 1 rødløk
  • 4 stilker bladpersille
  • 4 stilker basilikum
  • 2 stilker mynte
  • 30 g pinjekjerner
  • 0,5 dl olivenolje
  • litt salt
  • noen dråper balsamicoeddik

Instructions
 

  • Skjær de små og mellomstore tomatene i to. De store tomatene skjærer du i båter eller skiver. Fordel de utover på et stort fat.
  • Skjær rødløk i tynne skiver og fordel utover tomatene.
  • Ha persille, basilikum (spar gjerne et par blader til pynt), mynte, pinjekjerner, olivenolje og litt salt i en blender og kjør jevnt. Fordel blandingen utover tomatene. Topp det hele med noen dråper balsamicoeddik og resten av basilikumbladene, og servér!
Keyword tomater, tomatsalat