Tomatsalat med urtepesto
En frisk, enkel og skikkelig smaksrik vegansk sommersalat.
Prep Time 15 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
- 1 håndfull småtomater gjerne i ulike farger
- 1 håndfull mellomstore tomater
- 4 store tomater
- 1 rødløk
- 4 stilker bladpersille
- 4 stilker basilikum
- 2 stilker mynte
- 30 g pinjekjerner
- 0,5 dl olivenolje
- litt salt
- noen dråper balsamicoeddik
Skjær de små og mellomstore tomatene i to. De store tomatene skjærer du i båter eller skiver. Fordel de utover på et stort fat.
Skjær rødløk i tynne skiver og fordel utover tomatene.
Ha persille, basilikum (spar gjerne et par blader til pynt), mynte, pinjekjerner, olivenolje og litt salt i en blender og kjør jevnt. Fordel blandingen utover tomatene. Topp det hele med noen dråper balsamicoeddik og resten av basilikumbladene, og servér!
Keyword tomater, tomatsalat