Go Back

Tofu i grønn curry

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 250 g tofu
  • olje
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 dl soyamelk
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 dl hvetemel
  • eventuelt ris til servering

Saus:

  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 porsjon grønn currypaste se lenke under oppskriften
  • 4 dl kokosmelk
  • bønnespirer hermetiske går fint
  • bambusskudd hermetiske går fint her og
  • 200 g spinat
  • eventuelt litt sukker og salt
  • eventuelt litt limejuice
  • frisk koriander

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær tofuen i terminger med lengder på cirka én centimeter. Fordel dem utover stekebrettet og stek i cirka 15 minutter. Bitene skal begynne å bli gylne. Ta ut brettet men la ovnen stå på. Pensle litt olje på brettet.
  • Bland sammen maisstivelse, soyamelk, soyasaus og hvetemel i en bolle, ha i tofubitene. Vend tofubitene i blandingen. Ha dem deretter tilbake på stekebrettet og bak til bitene er gylne. Vend litt på de underveis.

Saus:

  • Varm opp oljen i en gryte. Ha i currypaste og la det frese i noen minutter. Hell på kokosmelk og la det koke opp. La det småkoke i ti minutter. Tilsett bønnespirer, bambusskudd og spinat, og smak til med sukker og salt, og gjerne med litt limejuice.
  • Grovhakk koriander og ha i.
  • Når tofuen er klar anretter du sausen i dype tallerker med tofu på toppen. Litt ris er godt ved siden av.
Keyword curry, tofu