Taco med sopp og linser
Nydelig, umamirik taco med sopp, linser, guacamole, cashewkrem og granateple.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
- 3 dl brune eller grønne linser fra kartong eller 2 dl tørka som du koker selv
- 250 g aromasopp
- 2 ss olje til steking
- 1 ts salt
- 1 ts løkpulver
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts sirup eller brunt sukker
- 2 ss soyasaus
- 1 ss tomatpuré
- maistortillas
- guacamole, cashewkrem, granateple og koriander til servering (eller annet tacotilbehør du synes er godt)
Dersom du bruker hermetiske linser, holder det å sile av laken og skylle dem i kaldt vann. Bruker du tørka linser må de kokes møre før bruk, det tar ca. 30-45 minutter.
Skjær soppen i terninger.
Varm opp olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i soppen, og stek i et par minutter. Tilsett deretter linser, salt, løkpulver, hvitløkspulver, røkt paprikapulver og spisskummen, og la det steke i ca. 5 minutter. Soppen skal bli godt gyllen.
Rør inn sirup, soyasaus og tomatpuré, og ha pannen av varmen.
Servér med godt tacotilbehør, her har jeg gått for maistortillas, guacamole, cashewkrem, granateple og koriander.
Keyword linser, sopp, taco