Taco med kikerter og søtpotet
Kjempedigg taco med krydra kikerter og søtpotetbiter, fyldig "ostesaus" med chilismak, granateple og koriander.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 50 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Ostesaus
- 2,5 dl cashewnøtter usalta, urista
- 2 dl vann
- 1 dl næringsgjær
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts løkpulver
- 0,5 ts chilipulver
- 0,5 ts spisskummen
- 0,5 ts salt
- 1 ts hotsaus jeg elsker Midsummer sine
Kikert- og søtpotetblanding
- 4 dl kikerter enten 1 boks/kartong eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk
- 400 g søtpotet
- 2 ss olje til steking
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts chilipulver
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts salt
Til servering
- 1 liten bunt koriander
- 1 granateple
- 1 lime
- 12-16 små tortillas av mais og/eller hvete
Ostesaus
Dersom du har tid kan du bløtlegge nøttene i litt vann før bruk. Da blir det lettere å få en helt jevn ostesaus.
Hell av vannet (om du har bløtlagt nøttene), og ha alle ingrediensene (inkl. 2 dl vann) i en foodprocessor eller blender. Kjør til du har en helt jevn krem.
Kikert- og søtpotetblanding
Dersom du bruker hermetiske kikerter, holder det å helle av laken og skylle kikertene - så er de klare til bruk. Bruker du tørka, må de bløtlegges i minst åtte timer samt kokes møre før bruk.
Skrell søtpoteten(e) og skjær den/dem i terninger med lengder på litt under 1 cm.
Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i søtpotetterningene, krydre med spisskummen, chilipulver, røkt paprikapulver og salt, og la dem steke i ca. 5 minutter. Dette er også et greit tidspunkt til å sette på stekeovnen dersom du trenger den for å varme tortillaene.
Ha kikerter i pannen med søtpoteten. Vend godt sammen, skru opp temperaturen et par hakk, og stek videre til kikertene begynner å bli gylne.
Servering
Grovhakk koriander, rens graneplet (du skal bare bruke kjernene her), skjær lime i båter og varm opp tortillaene etter anvisning på pakken.
Fyll tortillaene med kikert og søtpotetblanding, ostesaus, granateple og koriander. Press litt limesaft over og nyyyyt!