Forvarm stekeovnen til 220 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Del blomkålen i buketter.
Visp sammen hvetemel, maisstivelse, salt og vann i en bolle. Vend inn blomkålbukettene. Bruk to gafler til å løfte dem ut av bollen og over på stekebrettet.
Sett i ovnen og stek i 15 minutter, snu deretter blomkålbitene og stek de i 10 minutter til. Skjær vårløk i ringer og gjør klar sausen (oppskrift under) mens blomkålen baker.
Saus
Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Ha en panne på medium til høy varme, tilsett sesamolje, hvitløk og ingefær. La det surre i et minutt, hell deretter på lønnesirup, riseddik, sriracha og soyasaus. La det koke opp.
Rør sammen vann og maisstivelse. Når det koker i pannen heller du det i, visp godt og la det hele koke opp. Sausen vil tykne. Spe med litt vann om du synes den er for tykk.
Når blomkålen er ferdigbakt så har du den i pannen og vender den sammen med sausen. Anrett den deretter i serveringsskåler, topp med vårløk og sesamfrø.
Retten smaker godt både med ris og nudler, og kan også serveres som tilbehør.