Go Back

Sticky blomkål wings

Nydelig ovnsbakt blomkål i en like nydelig asiatisk saus. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course smårett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ss maisstivelse
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl vann
  • 1 vårløk
  • 2 ss sesamfrø

Saus

  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 2 ss sesamolje
  • 3 ss lønnesirup
  • 2 ss riseddik
  • 1 ss sriracha eller annen chilisaus
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss maisstivelse

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader og kle et stekebrett med bakepapir. 
  • Del blomkålen i buketter.
  • Visp sammen hvetemel, maisstivelse, salt og vann i en bolle. Vend inn blomkålbukettene. Bruk to gafler til å løfte dem ut av bollen og over på stekebrettet.
  • Sett i ovnen og stek i 15 minutter, snu deretter blomkålbitene og stek de i 10 minutter til. Skjær vårløk i ringer og gjør klar sausen (oppskrift under) mens blomkålen baker.

Saus

  • Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Ha en panne på medium til høy varme, tilsett sesamolje, hvitløk og ingefær. La det surre i et minutt, hell deretter på lønnesirup, riseddik, sriracha og soyasaus. La det koke opp.
  • Rør sammen vann og maisstivelse. Når det koker i pannen heller du det i, visp godt og la det hele koke opp. Sausen vil tykne. Spe med litt vann om du synes den er for tykk.
  • Når blomkålen er ferdigbakt så har du den i pannen og vender den sammen med sausen. Anrett den deretter i serveringsskåler, topp med vårløk og sesamfrø.
  • Retten smaker godt både med ris og nudler, og kan også serveres som tilbehør.
Keyword blomkål